top of page
Zoeken

Ben jij in beeld?

Zoek jij genoeg de publiciteit op? Stuur je regelmatig persberichten uit en plaats je geregeld nieuwsberichten op je website, LinkedIn en zakelijke sociale netwerken? Veel (kleinere) bedrijven vinden het ongemakkelijk om de publiciteit op te zoeken. Dat is zonde, want elk nieuwsmoment is een kans op gratis attentie, vergroting van je naamsbekendheid en verbetering van je imago.


Heb je niks te melden? Dat denk je maar! Het nieuws hoeft niet groot te zijn. Je hoeft het vaccin tegen corona niet uit te vinden of een multinational over te nemen om onder de aandacht te komen. Het is maar net hoe je brengt. En vooral: of je het überhaupt brengt. Iets wat in jouw ogen heel normaal is, kan best nieuwswaardig zijn. Hoe heb je je bijvoorbeeld in de corona-crisis gedragen? Heb je oude laptops voor thuisonderwijs geschonken aan een middelbare school? Heb je je vrachtwagen uitgeleend om voedselpakketten rond te brengen? Heeft jouw bedrijf een online bingo verzorgd voor bejaarden? Laat het zien! 


‘Ja, maar het stelde niks voor’, zeg je nu misschien. ‘Die laptops zouden anders weggegooid zijn’. Of ‘het is toch raar om te showen met vrijwilligerswerk’, ‘het was maar één rit’. ‘Boeien!’, zouden mijn pubers zeggen. Je hebt het gedaan en voor niets gaat de zon op. De ontvanger blij, jij een beetje publiciteit, niet meer dan logisch. De volgende keer dus gewoon een nieuwsberichtje de wereld insturen, fotootje erbij, in the pocket. Elk klein moment draagt bij aan jouw merk en imago. 


Heb je een toffe nieuwe klant? Maak een nieuwsbericht over de samenwerking. Laat je daarin de klant vertellen waarom ze voor jou gekozen hebben, dan heeft je bericht nog meer geloofwaardigheid. Als vervolg maak je na een aantal maanden een klantcase. Laat de klant vertellen wat het probleem was, wat jouw oplossing was en wat dat opgeleverd heeft. Is jouw bedrijf over op een 100% elektrisch wagenpark? Nieuwsbericht! Hebben jullie de hoeveelheid restafval drastisch verminderd door beter te scheiden ? Nieuwsbericht! Nieuw pand of verduurzaming van het bestaande pand? Nieuwsbericht! Innovatieve productontwikkeling? Nieuwsbericht! Ben je officieel leerbedrijf geworden? Nieuwsbericht! 


De mogelijkheden zijn eindeloos. En waarom zou je het niet doen? Je kunt elk moment aangrijpen om positieve publiciteit te zoeken. Elke keer als jouw naam voorbijkomt, zet dat weer een stempeltje in het brein van jouw netwerk. Met elk bericht geef je een signaal dat je goed bezig bent. Dat je je handel serieus neemt, dat je aan je duurzaamheid en mvo werkt, dat de organisatie groeit… Elk moment dat je geruisloos voorbij laat gaan, is een gemiste kans. 


Ben jij genoeg in beeld? Of kun je wel wat hulp gebruiken? Ik help je graag met het schrijven van persberichten of social media posts en het ‘zoeken’ naar nieuwtjes. Jij laat toch ook geen kansen meer liggen?

Recente blogposts

Alles weergeven

18! Eindelijk volwassen!

Op 1 juni 2023 is Buro van Goede Zin volwassen geworden! Op deze dag 18 jaar geleden schreef ik me, destijds hoogzwanger van dochter nummer 2, in bij de KvK. Het eerste jaar deed ik het nog naast mi

Communicatie? Begin er niet aan!

Social media, nieuwsbrieven, een blog of vlog… Begin er niet aan! Tenminste, als je er geen tijd voor hebt. Facebook, Twitter en LinkedIn accounts zijn zo aangemaakt, maar social media beheren is veel

Comments


bottom of page