top of page
2023-06-13_Lonneke-de-kroon0403.jpg

BURO VAN GOEDE ZIN 
LONNEKE DE KROON

Ik ben de vrouw achter Buro van Goede Zin: Lonneke de Kroon; ervaren tekstschrijver /copywriter, redacteur, projectmanager en contentmaker die met woorden op papier beter is dan 'live'. Ik kom chaotisch over en heb een waar talent om onhandige dingen te zeggen. Ik herken geen gezichten en heb geen talent voor politieke spelletjes.

 

Des te groter de verrassing als dat wat ik oplever toch precies blijkt te zijn wat je bedoelde. Want al die chaos vertaalt zich namelijk wél in goede teksten. En, hoe onwaarschijnlijk ook, ik ben dus wél een kei in plannen en managen. De keren dat ik een deadline heb overschreden zijn op één hand te tellen. Wat? Op één vinger! 

Met mij haal je niet alleen goede teksten en overzicht in je planning in huis, maar ook de nodige gezelligheid. Ik kan met iedereen overweg en breek snel het ijs. Ideale omstandigheden om bijvoorbeeld medewerkersverhalen of mooie interviews op te halen!

Hoe je mij herkent? Ik kom meestal vrij verwaaid binnen (want: op de fiets), heb de nodige tattoo's en draag graag kleur. Oh, en ik lach belachelijk hard. Kortom; je pikt mij er waarschijnlijk wel uit. ;-)

2023-06-13_Lonneke-de-kroon1620.jpg

TEKSTSCHRIJVER, REDACTEUR, PROJECTMANAGER IN ARNHEM

Ik studeerde in Tilburg aan de Akademie (met een k, ja) voor Journalistiek en Voorlichting, deed een opleiding Accountmanagement en volgde de nodige trainingen, waaronder NIMA-A, NGPR-A en SEO voor Tekstschrijvers.

 

Ik werkte ruim tien jaar in verschillende marketing- en sales functies voordat ik in 2005 Buro van Goede Zin startte. Buro van Goede Zin is gevestigd in Arnhem maar werkt voor klanten in heel Nederland.

 

Ik schrijf alle soorten teksten. Van personeelsblad, brand story of klantcase tot magazines, seo webtest, blog en alles er tussen in. Zowel B2B als B2C, maar de nadruk ligt op zakelijke dienstverlening, vastgoed/onroerend goed, onderwijs en afval/recycling/duurzaamheid. 

Het beste ben ik in commerciële teksten en in het vertalen van technische of ambtelijke teksten in goed leesbare, korte tekst. Ik vertaal graag jouw DNA in een 'lekkere' tekst die vertelt waar jij voor staat.

Mijn kracht ligt in mijn snelheid van leveren en mijn flexibiliteit. 

65206777_2319301208150378_1202402349650280448_o.jpg

EEN AANTAL KLANTREACTIES 

Hogeschool Arnhem Nijmegen: "Lonneke kan heel goed luisteren en meedenken over marketingwensen, kansen en uitingen. Op operationeel niveau, maar ook tactisch/strategisch. Haar ongelooflijke snelle levering is uniek."

 

SUEZ: "Lonneke is een super gedreven, enthousiaste tekstschrijfster die makkelijk laveert binnen de diverse lagen van een organisatie. Zij weet van de meest gortdroge materie hapklare, sterke artikelen te maken. Soms leverde ik haar steekwoorden aan of het uiterste.....een load aan allerlei documenten. Ze maakt er altijd wat goeds van én met goede zin. Een aanrader!"

Topic Travel: "Lonneke heeft meerdere jaren de redactie gedaan van de productbeschrijvingen. Zij weet teksten te voorzien van een wervende laag die past bij de doelgroep. Ook is ze taalkundig zeer sterk waardoor de directie alle teksten vol vertrouwen (ongezien) op de website kon plaatsen. Dit deed zij op een zeer prettige en professionele manier. Voor ons was het prettige contact en de proactieve houding een zeer waardevol onderdeel van de samenwerking."

 

 

bottom of page