Zoeken

Ouderwetse tekstschrijver

Onlangs werd ik door een klant benaderd met de vraag om ze te helpen bij social media beheer. LinkedIn berichten schrijven, inplannen en plaatsen bijvoorbeeld. Nou kan ik natuurlijk prima een berichtje schrijven, dat is mijn vak. Maar in hoeverre is een social media bericht anders dan een nieuwbericht, hoe zorg je voor meer traffic en doorkliks en, heel praktisch, hoe beheer je meerdere accounts het meest efficiënt?

Ik gaf eerlijk aan dat ik daar niet heel veel ervaring mee heb. Ik heb wel eens social media beheerd voor klanten, maar dat was redelijk houtje-touwtje. ‘Oh’, zei de beste man, ‘dus je bent een ouderwetse tekstschrijver’. Daar moest ik even over nadenken. Ik ben tekstschrijver. Geen content beheerder. Maakt dat mij ouderwets? Ik denk het niet, want het zijn twee verschillende vakken.

Een tekstschrijver is niet per definitie content beheerder en vice versa. Het is ook niet vanzelfsprekend dat een kapper je make-up kan verzorgen. De vakgebieden schurken tegen elkaar aan, maar zijn wel degelijk anders. In eerste instantie voelde ik me een beetje aangevallen. Niemand wil tenslotte ouderwets zijn. Nou denk ik dat ik dat als tekstschrijver ook niet ben. Ik heb meerdere cursussen SEO gevolgd en kan prima schrijven voor online. Maar toch begon er wat te knagen. Moet ik hier wat mee? Zou ik dit ook moeten kunnen? Of moet ik me gewoon bij mijn eigen vak houden?

Ontwikkeling is natuurlijk nooit slecht. En met een bredere kennis kun je ook meer klanten bedienen. Zeker voor kleine organisaties is het handig als deze twee expertises in één persoon verenigd zijn. Kortom, nee, ik ben geen ouderwetse tekstschrijver, maar ik wil hier wel wat mee. Ik wil me verder specialiseren in content beheer en content strategie. Ik wil weer de schoolbanken in!

En hier komen jullie in beeld. Heb jij ervaring met deze ontwikkeling? Heb je dé tip voor een goede opleiding of vind je juist dat je niet alles hoeft te kunnen? Ik hoor heel graag jouw ideeën en ervaring! Mail me op Lonneke@goedezin.nl!


Recente blogposts

Alles weergeven

Ben jij in beeld?

Zoek jij genoeg de publiciteit op? Stuur je regelmatig persberichten uit en plaats je geregeld nieuwsberichten op je website, LinkedIn en zakelijke sociale netwerken? Veel (kleinere) bedrijven vinden

KNALLEN MET KORTING

De schoolvakanties zijn over, klaar met de staycations, we moeten weer aan de bak. Maar hoe normaal is ‘het normale leven’ anno 2020? De wereld is nog steeds in de greep van corona. De onzekerheid bli

De wereld staat in brand

De wereld staat in brand. En stil tegelijk. Een situatie als dit hebben de meesten van ons nog nooit meegemaakt. Het halve land ligt plat. Mensen ‘mogen’ niet naar buiten. In sommige landen zijn er ze

CONTACT

Buro van Goede Zin
Lonneke de Kroon, Tekstschrijver

Adres // Willem Roodbeenhof 26
6842CZ Elden (Arnhem)
KvK Arnhem // 3020 5317 0000

btw-id // NL001649046B47 


Telefoon // 026 - 389 07 25 
Mobiel //  06 - 28 24 35 06

E-Mail // info@goedezin.nl

 

Foto's door: www.mooieportretten.nl