Zoeken

Ouderwetse tekstschrijver

Onlangs werd ik door een klant benaderd met de vraag om ze te helpen bij social media beheer. LinkedIn berichten schrijven, inplannen en plaatsen bijvoorbeeld. Nou kan ik natuurlijk prima een berichtje schrijven, dat is mijn vak. Maar in hoeverre is een social media bericht anders dan een nieuwbericht, hoe zorg je voor meer traffic en doorkliks en, heel praktisch, hoe beheer je meerdere accounts het meest efficiënt?

Ik gaf eerlijk aan dat ik daar niet heel veel ervaring mee heb. Ik heb wel eens social media beheerd voor klanten, maar dat was redelijk houtje-touwtje. ‘Oh’, zei de beste man, ‘dus je bent een ouderwetse tekstschrijver’. Daar moest ik even over nadenken. Ik ben tekstschrijver. Geen content beheerder. Maakt dat mij ouderwets? Ik denk het niet, want het zijn twee verschillende vakken.

Een tekstschrijver is niet per definitie content beheerder en vice versa. Het is ook niet vanzelfsprekend dat een kapper je make-up kan verzorgen. De vakgebieden schurken tegen elkaar aan, maar zijn wel degelijk anders. In eerste instantie voelde ik me een beetje aangevallen. Niemand wil tenslotte ouderwets zijn. Nou denk ik dat ik dat als tekstschrijver ook niet ben. Ik heb meerdere cursussen SEO gevolgd en kan prima schrijven voor online. Maar toch begon er wat te knagen. Moet ik hier wat mee? Zou ik dit ook moeten kunnen? Of moet ik me gewoon bij mijn eigen vak houden?

Ontwikkeling is natuurlijk nooit slecht. En met een bredere kennis kun je ook meer klanten bedienen. Zeker voor kleine organisaties is het handig als deze twee expertises in één persoon verenigd zijn. Kortom, nee, ik ben geen ouderwetse tekstschrijver, maar ik wil hier wel wat mee. Ik wil me verder specialiseren in content beheer en content strategie. Ik wil weer de schoolbanken in!

En hier komen jullie in beeld. Heb jij ervaring met deze ontwikkeling? Heb je dé tip voor een goede opleiding of vind je juist dat je niet alles hoeft te kunnen? Ik hoor heel graag jouw ideeën en ervaring! Mail me op Lonneke@goedezin.nl!


Recente blogposts

Alles weergeven

Communicatie? Begin er niet aan!

Social media, nieuwsbrieven, een blog of vlog… Begin er niet aan! Tenminste, als je er geen tijd voor hebt. Facebook, Twitter en LinkedIn accounts zijn zo aangemaakt, maar social media beheren is veel

Prima. Is dat een acht of een zesje?

Hoe heb ik het gedaan? Prima. Wat denk jij dan? Ben je blij met deze prima, of niet zo? Een vriendin had recent een discussie over het woord ‘prima’. Ze zit in het onderwijs en haar team was verdeeld

Coronacommunicatie, trek jij de meelij-kaart?

In deze coronatijd, een tijd waarin de meeste mensen thuis zitten -als het goed is tenminste- en minder op kantoor zijn, is het belangrijk om zichtbaar te blijven. Zeker wanneer je bedrijf noodgedwong