Zoeken

Tips voor een slechte webtekst

Zelf je eigen webteksten schrijven, zo moeilijk kan dat toch niet zijn? Tenminste, dat hoor ik nogal eens van mensen, ondernemers, die alles in eigen hand willen houden. Maar het klopt, hoor. Zelf je eigen teksten schrijven is ongeveer net zo moeilijk als zelf een professionele profielfoto maken, zelf een muurtje strak stuken, zelf je eigen voorhoofd botoxen of zelf je lekkende vloerverwarming repareren, om maar wat te noemen. Kortom; moet te doen zijn!

Om het je gemakkelijker te maken, geef ik je hierbij –gratis en voor niets- een paar tips voor een slechte webtekst. Als je deze valkuilen vermijdt, komt het helemaal goed. (Hoop ik.)

  1. Een goed begin is het halve werk. Kies dus een kek lettertype. Comic Sans bijvoorbeeld. Dat staat hartstikke speels en hip.

  2. Wees inconsequent in je aanspreekvorm. Gebruik u en je door elkaar, daarmee bereik je beide doelgroepen, dat kan alleen maar goed zijn voor je handel. Toch?

  3. GEBRUIK LEKKER VEEL UITROEPTEKENS EN HOOFDLETTERS!! Zo maak je je punt goed duidelijk. Een paar smileys kunnen ook geen kwaad, gezellig!! :-)

  4. Gebruik de lijdende vorm. ‘Met onze producten zou u geholpen kunnen worden’ klinkt toch juist super-serieus en veel beter dan: ‘Wij helpen u’?

  5. Gebruik veel moeilijke woorden. Doch, nochtans, tevens, echter, alsmede, ten behoeve van… daarmee lijk je reuze-intelligent en serieus. Doen!

  6. Spui al je kennis. Vertel tot in detail wat je doet en hoe je dat doet. Geef alle technische specs en details. Vinden mensen leuk om te lezen, echt!

  7. Zend! Schrijf alles vanuit het oogpunt van jouw organisatie. Schrijf wat je kwijt wil, niet wat de bezoeker wil horen. Dat zoekt hij maar ergens anders. Bij de concurrent ofzo.

  8. Gebruik jargon. Jij bent de specialist, ze moeten wel zien dat je er verstand van hebt. Dat de bezoeker er geen bal van begrijpt, maakt verder niet uit. Had hij maar een vak moeten leren.

  9. Gebruik je belangrijkste zoekwoord zo vaak mogelijk. Verkoop je trainingen, zet dan rustig 10 x het woord training in je intro. Fijn voor je vindbaarheid!

  10. Vermijd een ‘call to action’. Maak het zo moeilijk mogelijk om contact met je op te nemen. Want klanten, daar zit toch echt niemand op te wachten?

Dat gaat helemaal goed komen zo! Heb je nou toch nog twijfels? Wil je toch hulp van een echte tekstschrijver? Neem dan even contact met mij op, ik help je graag! (Lonneke@goedezin.nl, 026-3890725)

#seo #webtekst #tekstschrijver

Recente blogposts

Alles weergeven

Ben jij in beeld?

Zoek jij genoeg de publiciteit op? Stuur je regelmatig persberichten uit en plaats je geregeld nieuwsberichten op je website, LinkedIn en zakelijke sociale netwerken? Veel (kleinere) bedrijven vinden

KNALLEN MET KORTING

De schoolvakanties zijn over, klaar met de staycations, we moeten weer aan de bak. Maar hoe normaal is ‘het normale leven’ anno 2020? De wereld is nog steeds in de greep van corona. De onzekerheid bli

De wereld staat in brand

De wereld staat in brand. En stil tegelijk. Een situatie als dit hebben de meesten van ons nog nooit meegemaakt. Het halve land ligt plat. Mensen ‘mogen’ niet naar buiten. In sommige landen zijn er ze

CONTACT

Buro van Goede Zin
Lonneke de Kroon, Tekstschrijver

Adres // Willem Roodbeenhof 26
6842CZ Elden (Arnhem)
KvK Arnhem // 3020 5317 0000

btw-id // NL001649046B47 


Telefoon // 026 - 389 07 25 
Mobiel //  06 - 28 24 35 06

E-Mail // info@goedezin.nl

 

Foto's door: www.mooieportretten.nl