Zoeken

Blijf jezelf, ook in je communicatie

Ik heb tattoos, ik doe aan paaldansen en ik flap er regelmatig dingen uit die niet zo netjes of op zijn minst niet heel gepast zijn. Dat alles verberg ik niet tijdens mijn zakelijke afspraken. Ok, ik probeer dat ‘eruit flappen’ te beperken, maar ik bedek mijn tattoos niet en als het gesprek toevallig op sport komt, vertel ik ook enthousiast over paaldansen. Dat alles vormt namelijk wie ik ben en als dat je afstoot, dan gaat een samenwerking waarschijnlijk ook niet werken.

Als samenwerkingspartners moet je een klik hebben om tot een goed resultaat te komen. Dat wil niet zeggen dat je beste vriendjes moet zijn, maar je moet in ieder geval geen afkeer van elkaar hebben. Zeker bij een langere samenwerking of een uitgebreidere productie, is het handig als je een beetje op één lijn ligt. En tegen elkaars grapjes kunt dus.

Een fijne samenwerking –of juist niet- heeft alles te maken met allergieën en valkuilen; je hebt vast ook wel eens zo’n workshop gehad over de kernkwadranten van Daniel Ofman (heel hip in de zero’s ;-) ). Nou kun je natuurlijk proberen jezelf een beetje soepel op te stellen, maar helemaal veranderen kan niet. En dat zou ook niet slim zijn, want je hebt ook succes omdat je bent wie je bent.

Wie je bent, moet je terugzien in je website. Zeker als eenpitter of freelancer reflecteert je website niet alleen je business maar ook jezelf. Ben je formeel en gereserveerd, dan moet je online toon niet heel joviaal zijn. Tutoyeer je snel en ben je amicaal in de omgang, dan moet je website dat ook uitstralen. Als je online imago niet past bij je persoonlijkheid in real life, maak je een valse start bij nieuwe contacten.

Bekijk eens goed hoe jij je online profileert. Komt dit overeen met hoe je je in het echt gedraagt? En vinden je klanten dat ook? Vraag het gerust eens, de meeste klanten zijn graag bereid om mee te denken en te adviseren.

Behoefte aan een professionele blik of nieuwe teksten die echt bij jou passen? Neem dan even contact met mij op, ik hoor graag van je!


Recente blogposts

Alles weergeven

Ben jij in beeld?

Zoek jij genoeg de publiciteit op? Stuur je regelmatig persberichten uit en plaats je geregeld nieuwsberichten op je website, LinkedIn en zakelijke sociale netwerken? Veel (kleinere) bedrijven vinden

KNALLEN MET KORTING

De schoolvakanties zijn over, klaar met de staycations, we moeten weer aan de bak. Maar hoe normaal is ‘het normale leven’ anno 2020? De wereld is nog steeds in de greep van corona. De onzekerheid bli

De wereld staat in brand

De wereld staat in brand. En stil tegelijk. Een situatie als dit hebben de meesten van ons nog nooit meegemaakt. Het halve land ligt plat. Mensen ‘mogen’ niet naar buiten. In sommige landen zijn er ze

CONTACT

Buro van Goede Zin
Lonneke de Kroon, Tekstschrijver

Adres // Willem Roodbeenhof 26
6842CZ Elden (Arnhem)
KvK Arnhem // 3020 5317 0000

btw-id // NL001649046B47 


Telefoon // 026 - 389 07 25 
Mobiel //  06 - 28 24 35 06

E-Mail // info@goedezin.nl

 

Foto's door: www.mooieportretten.nl